MARKETING PLAN

Human Invest Group d.o.o

(skraćeni naziv: HIG)   Human Invest Group (u daljem tekstu: HIG sistem) je multinacionalna (međunarodna) kompanija lojalnih i edukovanih korisnika (u daljem tekstu HIG Korisnik) čija je osnovna djelatnost da svojim članovima omogući Proizvode iz IT branše bez kojih se danas ne može poslovati u 21 stoljeću, te pogodnosti iz potrošnje i davanju usluga ne samo u matičnoj državi već i u ostalim državama svijeta u kojima je HIG kompanija dana franšizu poslovanja.

Provizije koje HIG Korisnik prima potiču isključivo od rabata (popusta) koji smo osigurali za naše članove ugovorima sa HIG partnerskim firmama iili od prodaje HIG paketa web usluga.

Provizije su bazirane na jedinstvenom principu koji omogućava obračun bez obzira na to gde je (u kojoj državi i u kojoj valuti) naš HIG Korisnik ostvario pravo na proviziju.

Da bi to bilo moguće, uzeli smo osnovni tečaj dolara ($). U daljem tekstu $ će se prikazivati oznakom $ i tečaj se računa po trenutnom tečaju Bosansko hercegovačkih banaka.

Provizije

Human Start Paket usluga hig doo kompanije Provizije od kupovina se ostvaruju kupovinom kod HIG partnerskih firmi koje reklamiraju svoje artikle na našim stranicama i web trgovinama i uvijek zavisi od rabata (procenta popusta) koji je HIG partner odobrio HIG Korisniku sistema HIG kompanije i kupovine u HIG trgovinama i web trgovinama, te paketa usluga kompanije.

Provizije HIG Korisnika obračunavaju se u trenutku kada su sredstva od rabata na račun HIG kompanije. Rabati i ostale usluge raspoređuju se na sljedeći način:

 1. Od svakog direktnog korisnika koji kupi neki od startnih paketa web usluga (web stranica, web shop, oglašavanje) dobiva se bonus , ili drugačije ukoliko je direktni korisnik uključen za vrijeme neke od akcija . (Iznos ulazne naknade za fizička lica je 182$ ili 1500$, a za pravna je po dogovoru,  ili drugačije ukoliko se radi o nekoj od akcija).
 2. Provizije  od kupovine proizvoda i usluga iz web shopa aktivnih korisnika (Web shop u web uredu).
 3. Direktne provizije od 5% od svakog prodatog artikla naših partnera preko našeg web shop sistema www.higbuyshop.com putem vašeg affiliate linka.
 4. Od kupovine paketa usluga HIG d.o.o kompanije provizije od 4 do 10 dubina ovisno o trenutnoj karijeri i paketima usluga HIG korisnika
 5. Dodatne provizije na osnovu karijernih pozicija
 6. Bonusi od direktno uključenih korisnika.
 7. Od uključenja korisnika u Come In 3D i prometa društvene mreže ( ComeIn3D.com) na koju HIG kompanija ima trenutna prava korištenja. HIG korisnici dobivaju provizije za svakog novog registriranog člana mreže i procent od 35% od svakog uključenog člana koji plati usluge korištenja ComeIn3D mreže i to zauvijek.
 8. Od svakog pravnog ili fizičkog lica koji postane korisnik od nekog od naših paketa oglašavanja u Ad HIG sistemu oglašavanja i to nevjerovatnih 25% od cijene paketa oglašavanja.
 9. Od svakog pravnog ili fizičkog lica koji postane korisnik od nekog od naših web paketa (web stranice ili web shopa i to nevjerovatnih 15% od cijene web paketa.

 

HIG Korisnik

HIG Korisnik je svaki registrovani korisnik kojeg je registrovao već registrirani HIG korisnik. HIG korisnik postaje Aktivan nakon uplate HUMAN START PAKETA. Da bi ostao u sistemu novi korisnik mora preporučiti usluge trojici novih korisnika u roku 180 dana. Ukupan proces je maksimalno 180 dana (Osim ako nisu neki akcijski paketi!) Na primjer: “SMART HUMAN PACKAGE” ima 60 dana rok za 3 klijenta.

HIG Korisnik ostvaruje sledeće benefite:

 • Od svakog direktnog korisnika koji starta dobiva se direktna provizija, ili drugačije ukoliko je direktni korisnik uključen za vrijeme neke od akcija . (Iznos ulazne naknade za fizička lica je 182$, a za pravna je po dogovoru,  ili drugačije ukoliko se radi o nekoj od akcija).
 • Direktne provizije od 5% od svakog prodatog artikla nasih partnera preko našeg web shop sistema www.higbuyshop.com putem vaseg affiliate linka.
 • Od kupovine paketa usluga HIG kompanije provizije od 4 do 10 dubina ovisno o trenutnoj karijeri i paketima usluga HIG Korisnika
Nivoi/dubine 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Provizije 3+7% 3+6 % 3+5 % 3+4 % 3+3 % 3+2 % 3 +1% 2+2 % 1+3 % 1 +4%

Primjer iznad: u prvom levelu dobivate 3% a ukoliko imate jednog uključenog direktnog tada dobivate još 7%. Zato karijeru treba što prije ostvariti.

 • Bonusi instruktoru od svakog dovedenog korisnika koji kupi neki od navedenih (Starter, Silver, Gold, Platina, Smaragd, Dijamant, Dupli dijamant, Trostruki dijamant, itd.) paketa usluga a ovisno o vašem trenutnom paketu u posjedu su

 

 

 • Od uključenja i prometa društvene mreže ( ComeIn3D.com) na koju HIG kompanija ima trenutna prava korištenja. HIG korisnici dobivaju provizije za svakog novog registriranog člana mreže i procent od 35% od svakog uključenog člana koji plati usluge korištenja ComeIn3D mreže i to zauvijek.
 • Od svakog pravnog ili fizičkog lica koji postane korisnik od nekog od naših paketa oglašavanja u Ad HIG sustemu za oglašavanje i to nevjerovatnih 25% od cijene paketa oglašavanja.
 • Od svakog pravnog ili fizičkog lica koji postane korisnik od nekog od naših WEB paketa  i to nevjerovatnih 25% od cijene paketa oglašavanja. ( Ne računaju se Startni paketi u koje je uključena web stranica i shop.
 • Zarade od prodaje iz VIP trgovine koja se nalazi u web uredu pod nazivom “Purchase Merchandise”i 10% od direktnih i od indirektnih do 10 nivoa.

 

Pogledati procente po levelima
 • I drugih vrsta provizija koje su trenutno aktivne. Pratite uvijek nove informacije na nasim web stranicama.

Karijera

Karijera Human Invest Group ima 9 redovnih karijernih pozicija i to su: Starter, Silver, Gold, Platina, Smaragd, Dijamant, Dupli dijamant, Trostruki dijamant i Zeleni dijamant. Uvjeti za karijerne pozicije su:

 1. Broj uključenih kako je prikazano u tabeli ispod

Vidi tabelu! Karijerne pozicije Dijamant, Dupli Dijamant, Trostruki Dijamant i Zeleni dijamant osiguravaju veće benefite navedene ispod.

 • Karijerna pozicija „Dijamant“.

Provizija iz 7. dubine dodatnih 1%.

 • Karijerna pozicija „Dupli Dijamant“.

Provizija iz 8. dubine dodatnih 2%.

 • Karijerna pozicija „Trostruki Dijamant“.

Provizija iz 9. dubine dodatnih 3%.

 • Karijerna pozicija „Zeleni Dijamant“.

Provizija iz 10te dubine dodatnih 4%.

Kao što se vidi cilj je biti neki od Dijamanata da bi dobijali veće provizije.

Napomena: Sponzor lier ima zadatak da saradnika/korisnika upozna sa pravilima rada u Human Invest Group d.o.o

Isplate se vrše na bankovni račun i to u maksimalnom iznosu po mjesecu po tabeli ispod. Da bi se isplatio određeni iznos, mora biti aktivan i određeni paket usluga

NAZIV PAKETA : CJENA:

Starter 10 : 10$

Silver 20 : 20$

Gold 30 : 30$

Platinum 40 : 40$

Emerald 50 : 50$

Diamond 100 : 100$

Double diamond 200 : 200$

Triple diamond 500 : 500$

HUMAN START PACKAGE : 182$

SMART START PACKAGE : Promjenjiva cijena

BUSINESS START PAKET 1500$

DUBINE:

4

5

6

7

8

9

10

10

10

10

10

 

MAX CASH:

100$

200$

600$

800$

2000$

3000$

5000$

10000$

100$

100$

100$

 

MAX VOUCHER:

50$

100$

300$

400$

1000$

1500$

2500$

5000$

50$

50$

50$

Bilo koji od START paketa ima sljedeće značajke:

 1. Vrijedi 5 godina bez dodatnih obnavljanja

 2. Obavezno preporučiti tri osobe sa nekim od START paketa usluga u roku naznačenom u paketu, inače gube pravo na provizije i oglašavanje

 3. Ukoliko klijent ne pronađe tri korisnika, plaća 45 KM godišnje održavanje web stranice ili web shopa

 4. Maksimalna isplata je 100 $ u kešu i 50$ u vaučerima (ukoliko korisnik želi isplatiti maksimalni iznos provizija obnavljaju paket usluga na mjesečnom nivou održavanja svojih web stranica, shopova i oglašavanja od provizija)

Print Friendly, PDF & Email